Лечебни звуци

  • обл. София - град, общ. София , гр. София
От както се помни Тодор е запленен от един въпрос: “Как работи Вселената?” Изследвайки този въпрос през годините, той преминава от външните наблюдения, като Астрономия, към вътрешните, Астрология. След изучаването на тези два свята разбира, че има и трети, който е връзката между двата свята. По пътя на философията за Ин – Ян разбира, че чрез аналогия от външните светове и себе наблюдение във вътрешните се стига до алхимична връзка на взаимодействието. През 2012 г. светът на Тодор се променя драстично и от външен изследовател той се превръща във вътрешен. Минава през вътрешна трансформация подобна на панически атаки и открива финия свят на Рейки.

След 10 години пречистване хората дават обратна връзка след негова Рейки терапия като:
֍ Успокоителна
֍ Мека
֍ Зареждаща

След като попада на лекциите от Елеазар Хараш и учението на Учителя, Тодор вижда съвсем нови хоризонти, които му дават свободата да приема с любов и разбиране всяко учение за Бог и Абсолюта. Именно чрез тази мъдрост Тодор намира правилното кътче за всяко учение. Така той започва все повече да намира взаимовръзки и да допълва липсващите парченца от пъзела в него и в хората до себе си, създавайки естествена хармония и разбиране между хората около него. Всичко това го повежда в посоката да им служи с интуитивни консултации, като се дава яснота по личностни въпроси и се достига до цялостност на проблема. Като душа изпълнена с музика Тодор се занимава главно с пеене, което съдържа лечебни звуци, които зареждат и изчистват ума. Създава се защитена среда, в която всеки може да бъде подкрепен. Свири също с флейта, китара и пиано. Води и занимания по лечебни звуци, по време на които чрез техники, по детски леки, да се постигне усещането за освобождаване и събуждане на тялото.
Методиката включва различни видове групови упражнения, както и техники на дишане, мускулно натоварване при пеене, позволяващи на всеки човек да упражни потенциала на гласа си. Практиките с пеене дават истинска възможност чрез онова, което всеки един от нас притежава по рождение – дъха, дишането, гласа, говора, пеенето, да се върнем към нашите пра-корени, към Духовния свят, от който идваме, отново да се преоткрием, но този път в хармония с него, като нашият Аз изживее осъзната връзка между Духа и човешката душа и тяло. Изживяването е дълбоко, и неслучайно с един звук може да се работи с часове. Това има лечебна, оздравяваща и хармонизираща сила.

Пеенето има вълшебната сила да въздейства на физическо и емоционално ниво:
⁂ Подобрява езика на тялото с правилна стойка
⁂ Хармонизира хормоналния баланс
⁂ Подобрява дикцията
⁂ Насища по-добре тялото с кислород благодарение на дишането
⁂ Събужда творческата сила
⁂ Връща доброто разположение на духа
⁂ Изчиства и успокоява мислите
⁂ Предразполага към навлизане във вътрешната ни Тишина