Небесно синьо - билкови продукти и семинари

Здравейте, казвам се Лора и съм природен педагог, съветник по билкарство, лечебни растения и натуропатия и отдаден любител на Природата. Учила съм фитотерапия в Samuel Hahnemann Schule в Берлин и природна педагогика в Naturschule Freiburg. Освен това съм и магистър лингвист и етнолог от Хумболтския университет в Берлин.
Последните години от живота си посветих на изучаването на лечебни растения, на приготвянето на естествени билкови препарати и най-вече на личната ми връзка с растителния свят. Обичам природата, сезоните и тяхната цикличност! Събирането на билки и работата с тях ми носят спокойни моменти, когато животът наоколо е турбулентен, учат ме на смиреност и ми показват истински важните неща. Затова съм щастлива, когато мога да предам това знание под формата на семинари и онлайн курсове, така че все повече хора да намират помощ и упование в природните блага.
Като природен педагог провеждам събития с деца и възрастни, в които във фокус е съпреживяването и сетивното възприятие на Природата. Смятам, че природната педагогика, независимо от здравния аспект на времето, прекарано сред Природата, с нейните подтеми за растенията, животните и отделните екосистеми, оказва влияние върху социалната форма, потребителското поведение и устойчивото мислене на подрастващите.
В свободното си време правя сапуни и тамянници под името LOPEN organics, които материализират природните блага по естествен, щадящ ресурсите на Природата, начин. Неотдавна срещнах две прекрасни жени, с които работим по проекта Wise Woman, с ясната нагласа да създадем общност в подкрепа на женското здраве и позитивната (пре)оценка на ролята на жената на средна възраст в съвременното общество.
Обичам да работя с други, отдадени на Природата и нейното опазване, хора. Ако имате база и добра идея за провеждане на стойностни събития сред Природата, просто се свържете с мен.
Базирана съм в град Ловеч, но при запитвания провеждам семинари и събития и в други градове, села, обучителни центрове, еко селища и ферми. Участвам също във фестивали и онлайн събития. При желание предлагам всички програми и на немски език.