Психолог

  • обл. София - град, общ. София , гр. София
Казвам се Мария Илкова Петкова. 

Тук съм, за да бъда катализатор на твоето справяне с негативните емоции, преживявания и нагласи за себе си, близките ти и живота. Предлагам индивидуални психологични консултации, в които работя през призмата на естествената психотерапия, с техниките на енергийната психология, Бахова терапия с цветни есенции и Йегер терапия.

По образование съм актриса за драматичен театър с няколкогодишен стаж.

По призвание съм човек на свободата, стремящ се към осъзнатост, развитие на личността в нейната свързаност с душата и осмисляне на живота.

Обичам и черпя сили и вдъхновение от природата и изкуството – поезия, музика, художествено изкуство. Любителски пея и свиря на флейта.

Търся истинските причини за проблемите и тяхното цялостно решение.

Вярвам и знам, че животът е непрекъснат низ от възможности за израстване на душевно ниво, за придобиване на мъдрост и за намиране на себе си.

Под намиране на себе си разбирам развитие на способността на човека да обича с най-висшата проява на любовта, надчовешка любов.
Стремя се към постоянно усъвършенстване и развитие в посоката емоционално, психическо и енергийно здраве. 

В работата ми с хора търся естествен психотерапевтичен подход и работя с енергийната психология, с капките на д-р Бах и непрекъснато обогатявам инструментариума и уменията си. 

Изцелението идва с осъзнаване, трансформиране на блокиращите убеждения и вярвания в жизнеутвърждаващи, но и цялостна промяна на отношението към себе си, ситуацията и Живота. Това е целта ми в една консултация. Постигането ѝ носи облекчение, утеха, вътрешен мир и реализирането на заложения в човека положителен потенциал.